productdetails

Ääntä vai melua – käsitteet ja mittaustekniikat (4 h)

Räätälöity koulutus yrityksesi tarpeisiin! Ei enää epätietoisuutta mistä puhutaan, kun mitataan äänitasoja, melualtistumista, ekvivalenttitasoa, impulssiääntä, huippupainetta… Tältä kurssilta saat perustietopaketin äänimittauksiin liittyvistä käsitteistä ja melumittareista.

Käytännönläheisen koulutuksen käytyäsi pystyt hyödyntämään melumittariasi ja siitä saatavia tietoja tehokkaasti. Ymmärrät myös käsitteet ja niiden käytön.

Koulutus on tarkoitettu heille, jotka haluavat perustiedot melun mittaamisesta ja jotka haluavat oppia käyttämään melumittariaan tehokkaasti. Kurssin suoritettuasi pystyt hyödyntämään äänitasomittariasi sekä ymmärrät melun tärkeimmät suureet ja käsitteet.

Saat kurssin jälkeen osallistumisestasi sertifikaatin, jolla osoitat, että sinulla on ajantasaiset perustiedot melun mittaamiseen liittyen.

koulutuksen tiedot

Aika: Sovitaan asiakkaan kanssa
Paikka:: Etäkoulutus (Teams-sovellus)
Kesto: 2 + 2 h - lisäksi käytännön kotitehtäviä
Hinta: Pyydä tarjous

pyydä tarjous koulutuksesta

Pyydä tarjous sinun yrityksellesi räätälöidystä koulutuksesta ottamalla yhteyttä puhelimitse 050 571 2344 tai lähettämällä tarjouspyyntö osoitteeseeen sales@mip.fi. Voit pyytää tarjouksen myös tilaamalla koulutuksen verkkokaupasta ja ilmoittamalla lisätietokentässä koulutukseen osallistuvien henkilöiden lukumäärän.

Kouluttajana toimii melumittauksen ykkösnimi Tapani Ollila

Kouluttajana toimii MIPin Senior Advisor, DI Tapani Ollila. Hänen asiantuntijuutensa perustuu yli 30 vuoden mittaiseen kokemukseen melumittauksista ja dB-laskelmista.

Ollila toimii kurssin suunnittelijana ja pääkouluttajana. Hänen tavoitteensa on, että koulutettavalla syntyy kokonaisvaltainen ymmärrys mittaamisesta ja mitä sillä tarkoitetaan, sekä siitä, mitä toimenpiteitä mittaustuloksen perusteella on tarpeen tehdä.

”Haluan tuoda melu- ja tärinämittalaitteiden valintaan ja käyttöön ammattimaista otetta ja ohjausta!”

Tutustu kouluttajaan tästä!

KURSSIN SUORITETTUASI:

  • Pystyt hyödyntämään äänitasomittariasi ja siitä saatavia tietoja tehokkaasti
  • Ymmärrät melun tärkeimmät suureet ja käsitteet
  • Saat kurssista sertifikaatin

Tilaa oma koulutuksesi!

Tarjouspyynnöt ja lisätiedot: sales@mip.fi

Lisätietoja koulutuksesta: Tapani Ollila, p. 040 560 9662 tai etunimi.sukunimi@mip.fi

Koulutuksen sisältö: 

Koulutuksessa käsitellään perustietoja melun mittaamiseen liittyen. Tämän perustietokurssin jälkeen voit halutessasi syventää osaamistasi muilla MIPin järjestämillä koulutuksilla. Tämän koulutuksen sisältö räätälöidään täysin yrityksen tarpeisiin sopivaksi!

Katsaus peruskäsitteisiin 

Mitä ääni on? Entä melu? Mitä ominaisuuksia äänellä on ja mitkä ovatkaan kuuloalueen rajat? Tämä osio on johdatus melun ja äänen perusteisiin. Opit käsitteet ja saat perustiedot muun muassa äänitasoista ja mittauslaitteestasi. 

Mittaamisen suureita  

Tästä osiosta opit mittaamisen perussuureet. Mitä tarkoittaa äänenpainetaso, entä ekvivalenttitaso? Opit myös peruskaavat.  

Äänitasomittaukset  

Osiossa käsitellään muun muassa melua koskevia säädöksiä. Mittaaminen ei ole vain mittarin lukemista, vaan sillä on aina jokin tarkoitus. Tästä osiosta saat käsityksen mittauksen suorittamisesta ja mittaajan toiminnasta.  

Perustiedot melun esiintyvyyden selvittämisestä

Lisäksi koulutukseen sisällytetään osallistujien toiveiden mukaan perustietoja erilaisista tavoista selvittää melun esiintyvyyttä, kuten esimerkiksi melualtistumista, asumisterveysmelua, rakennusakustiikkaa tai melupäästöarvoja.

Valmistaja:
MIP
Tuotenumero KOU_M_MELUKÄSITTEET

Tarvitsetko lisää tietoa?

050 571 2344 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Viesti
Vaadittu tieto
Nimi
Vaadittu tieto

Organisaatio
Invalid Input

Sähköposti
Kirjoitathan sähköpostin oikeassa, validissa muodossa

Email
Invalid Input

Puhelinnumero
Invalid Input