- Äänimittauskaluston luotettavuus ja mittausten toistamisen nopeus
- Raportoinnin helppous
- Oikeiden standardien käyttö
- Mittaajan pätevyys
- Nopeus (time to report)
- Luotettavuus
- Vaatimusten mukaiset laitteet
- Mittaajan pätevyyden lisäys koulutuksella
Ratkaisuissamme on implementoitu uusimmat ISO 16283 ja ISO 10140 mukaiset standardit, joissa määritellään ilmaääni- sekä askeläänieristävyyden mittausmenetelmät. Mittaustulosten esittämisen tulisi noudattaa ISO 717 standardia. Ilmaäänen eristävyyden mittauksissa ilmaäänieristävyysluvun Rw tai R' (tai Dnt,w) arvot on määriteltävä edellä mainittujen standardien mukaisesti. Askeläänieristävyyden mittauksissa määritellään askeläänitason Ln,w tai L'n,w arvot.
Ympäristöministeriön asetus YMA 796/2017 ja siitä laadittu Ympäristöministeriön ohje rakennusten ääniympäristöstä ovat korvanneet vanhan rakentamismääräyskokoelman C1 ohjeet. Nykyisin käytetään ilmaääneneristävyydelle rakennuksessa standardoitua äänitasoerolukua DnT,w, joka saa pienimmillään olla asuinhuoneistojen huoneiden välillä 55 dB ja uloskäytävän ja huoneiston välillä 39 dB. Askeläänieristävyydelle käytetään uusimmissa ohjeistoissa standardisoitua askeläänitasolukua L'nT,w +Cl,50-2500, jossa spektripainotustermi Cl,50-2500 huomioi yksittäisillä taajuuskaistoilla koko taajuusalueella esiintyvät suuret poikkeamat vertailukäyrästä. Suurin sallittu askeläänitasoluku asuinhuoneistojen välillä on 53 dB,
Ääneneristävyysstandardit edellyttävät taajuussuodattimen kaistanleveyttä on 1/3-oktaavia ja standardin IEC 61260 mukaisia keskitaajuuksia 100–3150 Hz ja spektripainotustermien määrittelyissä lisäksi 1/3-oktaavikaistataajuusia 50, 63 ja 80 Hz. Äänitason mittaukset tulee suorittaa äänitasomittarilla, joka on IEC 61672 luokan 1 tai 2 mukainen.