• Kirjaudu sisään
  • Kirjaudu ulos
article

Tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa maailman ohuimmat mittausmikrofonit ja äärimmäisen kestävät erikoismikrofonit

GRAS on maailman paras akustisten antureiden ja mittauslisälaitteiden valmistaja. Silloin, kun mittausmikrofonilta vaaditaan tarkkuutta, toistettavuutta ja laatua, ovat GRASin tuotteet ehdoton ykkösvalinta!  

– Syy, miksi GRAS on alansa huippu, on se, että heillä on vahva pyrkimys koko ajan kehittää sellaisia tuotteita, mitä markkinoilla ei vielä ole. GRAS tuottaa laadukkaita disruptiivisia innovaatioita, ja heidän tuotteensa ovat yksinkertaisesti ja kiistattomasti alan parhaita, kertoo MIPin toimitusjohtaja Jouni Lukkari.  

MIP on ollut GRASin kanssa yhteistyössä lähes yrityksen perustamisen alusta alkaen. Jouni piti yritystä alusta saakka houkuttelevana kumppanina ja sen tuotteet ovatkin löytyneet jo pitkään MIPin valikoimasta. Tällä hetkellä MIP on ainoa GRASin virallinen jälleenmyyjä Suomen markkinoilla.  

– GRASilla on alasta pitkä kokemus ja varsinkin viimeisen viiden vuoden aikana yritys on tehnyt todella innovatiivista tuotekehitystä uusien antureiden suhteen. Heillä on vahva halu olla alan halutuin toimittaja ja heillä on alalla pitkät juuret. GRASin vahvuus tulee heidän taustallaan olevasta pitkästä historiasta ja kokemuksesta, Jouni täsmentää.  

Maailman ohuin mittausmikrofoni on vain millimetrin paksuinen 


Kuinka ohut voikaan olla mittausmikrofoni? Todella ohut, vastaa haasteeseen GRAS. Yritys on kehittänyt maailman ohuimman mittausmikrofonin – UTP mittausmikrofonin – joka on vain yhden millimetrin paksuinen.  

– Kun koneita ja ajoneuvoja tuotekehityksen eri vaiheissa on mittava olosuhteissa, joissa esiintyy voimakasta ilmavirtaa, ovat korkealaatuiset mittalaitteet ja luotettavat mittaukset välttämättömiä. Sellaisissa olosuhteissa vain hyvin pienet, ohuet ja aerodynaamisesti oikein muotoillut anturit voivat kohdata nämä haasteet ja toimittaa tarkat ja oikeat mittaustiedot, painottaa Jouni.  

Ohuet, tarkat ja nopeat mittausmikrofonit ovat ihanteellisia esimerkiksi ilmailu- ja autoteollisuuteen, mutta ne sopivat hyvin myös tutkimukseen tai tuotekehitykseen sekä moneen muuhun sovellukseen.

– Näiden mittausmikrofonien etu on se, että ne ovat äärimmäisen helppoja asennettavia ja ne ovat todella pieniä. Ne voidaan tosi näppärästi asentaa erilaisiin pintoihin, joissa on ilmavirtauksen aiheuttamaa turbulenssia, Jouni kertoo.  

Äärimmäisiin olosuhteisiin sopivat mittausmikrofonit autoteollisuuden vaativiin tarpeisiin 


Perinteiset ajoneuvot tuottavat melua eri tavalla kuin sähköiset. Perinteisesti melua muodostuu esimerkiksi moottoreista, vaihteistosta, renkaista ja niin edelleen. Sähköajoneuvoissa rengasmelu lisääntyy kasvaneen painon johdosta ja melu on erityyppistä.  

–  Sähköisiä ajoneuvoja joudutaan testaamaan enemmän myös melun suhteen, koska niiden osalta ei ole taustalla olemassa olevaa tietoa, Jouni kuvailee.  

GRASin valikoimasta löytyy koko ajoneuvon testaamiseen tarvittava anturituoteperhe.

GRAS

– Nämä ovat todella kovaa käsittelyä ja kovia olosuhteita kestäviä mittausantureita. GRASin esittelytilaisuudessa näin kerran mikin vesilasissa. Tuntuu käsittämättömältä, että voidaan tehdä mikrofoni, joka kestää upotuksen veteen, tiputuksen metrin korkeudelta 500 kertaa ja Suomen pakkaset -40 asteeseen saakka. Nämä todellakin kestävät käsittelyn. Jos normaali mikki tippuu lattialle, niin se on aika varmasti rikki. Näiden kestävyyteen voi luottaa, Jouni painottaa. 

Autoteollisuuden vaativat tarpeet on huomioitu äärimmäisen hyvin GRASin erikoismikrofoneissa. Tuoteperheen laitteilla voi mitata esimerkiksi ajoneuvojen moottoreista, jarruista tai muista ajoneuvon osista tulevaa ääntä.  

Mittaustilanteet ovat usein lyhyitä, koska prototyyppeihin on vain rajoitettu pääsy. Asentamisen ajoneuvotestauksen yhteydessä pitää olla myös turvallista, helppoa ja nopeaa.

– Testaaminen tapahtuu usein nopealla syklillä. Silloin pitää olla kova luotto siihen, että laitteet ovat sitä varten kunnossa. Laadukkaat sensorit ovat äärimmäisen tärkeä osa sitä ketjua, Jouni toteaa.  

Vakiotuotteisiin parannuksia – korvasimulaattoreilla parempia kuulokkeita 


Korvasimulaattorit vastaavat tyypillistä ihmiskorvaa ja siksi niitä voidaan käyttää hyvin esimerkiksi kuulokojeiden ja kuulokkeiden mittaukseen tai tuotekehitykseen ja laadunvarmistukseen. 

– Näillä GRASin uusilla korvasimulaattoreilla pystytään mittaamaan entistä korkeampia taajuuksia. Koska mobiililaitteiden ja langattomien kuulokkeiden markkina on kasvanut, on GRAS kehittänyt parempia korvasimulaattoreita. Näiden avulla voidaan kehittää esimerkiksi kuulokkeita entistä paremmiksi, Jouni toteaa.  

GRAS ja MIP – akustisen alan asiantuntijat yhteistyössä 


MIP on Suomessa johtava akustisten mittalaitteiden ja ratkaisujen maahantuoja. GRAS puolestaan on alan huippu laatutuotteilla ja pitkällä kokemuksella, ja siksi sen tuotteet sopivat hyvin MIPin valikoimaan.  

– Jaamme keskenämme hyvin samanlaiset arvot. GRAS panostaa laatuun, osaamiseen ja palveluun, ja kaikki tuotteet suunnitellaan laatu ja kestävyys edellä. GRAS on maailmanlaajuinen markkinajohtaja äänen ja värähtelyn alalla, ja samoin kuin MIP, on GRAS myös laatusertifoitu. Haluamme hyviä partnereita, ja GRAS on akustisten mittausten todellinen asiantuntija! Jouni päättää.  

Katso kaikki GRASin tuotteet verkkokaupastamme!

Tutustu maailman ohuimpiin mittausmikrofoneihin

Mittausmikrofonit autoteollisuuden vaativiin tarpeisiin

Lue lisää korvasimulaattoreista

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Jouni Lukkari, p. 040 721 9840 tai jouni.lukkari(at)mip.fi