• Kirjaudu sisään
  • Kirjaudu ulos
article

Tänä vuonna tulee täyteen tasan 20 vuotta siitä, kun Jouni Lukkari aloitti MIP Electronics Oy:n toimitusjohtajan tehtävässä. Polku yrittäjänä ei ole ollut aina helppo. Sinnikkyyden, rohkeuden ja positiivisuuden avulla hän on tiiminsä kanssa ohjannut yrityksen toimintaa kuitenkin onnistuneesti eteenpäin, kohti yhteistä päämäärää.

Jounin intohimo mittauslaitteisiin on peräisin nuoruudesta saakka.

– Jo niinä aikoina, kun olin Tampereen teknillisessä korkeakoulussa opiskelemassa, minua kiinnosti kaiuttimien rakentaminen, ja etenkin äänentoiston parantaminen oli niihin aikoihin tosi kova intohimo. Rakensin kaiuttimia, testasin ja mittasin niitä korkeakoulun kaiuttomassa laboratoriossa. Samoihin aikoihin suoritin korkeakoulussa teknisen akustiikan perusteiden kurssin. Siihen aikaan muita akustiikan alan kursseja ja koulutuksia ei ollut tarjollakaan, ainakaan Tampereella, kertoo Jouni alkuvaiheistaan mittauksen parissa.

Kipinä jäi elämään. Mutkien kautta kipinä lopulta konkretisoitui MIP Elektroniikka Oy:n liiketoiminnan ostamiseen vuonna 2000. Kaupan yhteydessä yrityksen nimi viilattiin nykyiseen, kansainvälisempään muotoonsa.

– Siihen aikaan, kun liiketoimintakauppa tehtiin, olin Finpron vientikeskuksen päällikkönä Prahassa. Liiketoimintakauppa tehtiin joulun tienoilla vuonna 2000 ja seuraavan vuoden elokuussa aloitin virallisesti yrityksen toimitusjohtajana. Omistajana ja yrittäjänä olen nyt ollut 20 vuotta, Jouni kertaa historiaa yrittäjäuransa alkutaipaleilta.

Ensimmäinen vuosi yrittäjänä oli haasteellinen

Ensimmäinen vuosi vaati paljon tuoreelta yrittäjältä: Jouni otti hypyn tuntemattomaan ja joutui saman tien suurten päätösten eteen.

– Se oli henkilökohtaisesti haastava vuosi ja varmasti myös MIPin historian kovin vuosi. MIPillä oli silloin takanaan jo mukavasti historiaa mittalaitteiden valmistajana. Laitteet alkoivat olla kuitenkin vähän vanhanaikaisia ja niiden kehittäminen oli kallista. Itse olin yrittäjänä vielä kokematon. Se ensimmäinen vuosi opetti, että yrittäjän täytyy olla todella sinnikäs ja pitkäjänteinen!

20190211 Netti versio 012Ensimmäisinä uudistuksinaan Jouni teki ison päätöksen keskittyä tuotteiden maahantuontiin niiden valmistamisen sijaan. Rohkea päätös kannatti. Tänä päivänä MIPillä onkin todella laaja ja laadukas tuotevalikoima.

– Hyvät yhteistyökumppanit, hyvät tuotteet ja asiakasratkaisut ovat äärimmäisen tärkeä osa tätä liiketoimintaa. Meidän kumppaneillamme on taustallaan pitkäjänteistä toimintaa, ja se auttaa osaltaan myös meitä olemaan ajan hermolla.

Hyvät tuotteet heijastuvat suoraan asiakastyytyväisyyteen. Asiakkailta saadut hyvät palautteet lukeutuvatkin Jounin parhaisiin hetkiin yrittäjänä.

– On upea tunne, kun saa todistaa asiakkaiden onnistuvan omissa töissään, mittauksissaan ja toimintansa kehittämisessä meidän laitteidemme avulla, hän riemuitsee.

– Joskus on ollut sellaisiakin tilanteita, joissa asiakas on suhtautunut aluksi epäluuloisesti johonkin uuteen, vallankumoukselliseen tuotteeseen, ja sitten jälkeenpäin iloinnut, kuinka paljon se on heitä auttanut! Siitä tulee hyvä fiilis.

Tuotevalikoiman lisäksi MIPissä panostetaan kalibrointi- ja koulutuspalveluihin sekä laitteiden kunnossapitoon. Laitteiden pitkäaikainen toiminnallisuus on äärimmäisen tärkeä arvo yritykselle. Laitteiden pitää kestää.

Jouni kannustaa olemaan sinnikäs haasteiden edessä

Viime vuoden koronavuosi oli huolestuttava, mutta MIPin viime kauden toimintaan se vaikutti lopulta vain vähän. Tällä hetkellä Jouni odottaa eniten asiakaskohtaamisia kasvokkain.

– Nautin asiakaskohtaamisista paljon, ja odotan innolla, että pääsisin taas tapaamaan asiakkaita ja yhteistyökumppaneita tapaamisissa, seminaareissa ja muissa tilaisuuksissa.

Jouni pitää onnistumisen kannalta tärkeänä ympärillä olevaa tiimiään. Hänelle on tärkeää keskinäinen luottamus, sekä halu ja valmius oppia uutta. Uusille yrittäjille hän korostaa sinnikkyyden ja positiivisuuden tärkeyttä tilanteissa, joissa on epävakautta ja näkyvyyttä ei välttämättä pitkälle tulevaisuuteen ole.

– Yrittäjän tehtävä on olla sitkeä ja pysyä positiivisena. Omaa tekemistä ja toimintaa täytyy yrittää koko ajan parantaa. Kun tekee omat hommat hyvin, niin se alkaa pikkuhiljaa näkyä konkreettisesti töiden lisääntymisenä, hän kannustaa.

– Niin kuin Mauno Koivisto aikanaan sanoi, ”Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että käy hyvin”, hän päättää.

Kampanjakuva

Juhlavuoden kunniaksi esittelemme vaihtuvia tarjouksia tuotteistamme. Tarjouksia tulee lisää viikoittain, joten pysy kuulolla!

Katso tarjouksemme tästä!