products

Rajaa tuotenäkymää

Kalibraattorit

Kalibrointi on olennainen osa äänenpaineen mittausten laadunvarmistusta. Kalibraattoria eli vakioäänilähdettä tarvitaan mittareiden pistemäisen kalibroinnin tarkistamiseen ennen ja jälkeen mittauksen. Näin mittaaja varmistaa, että mittalaite on asianmukaisessa kunnossa.

Kalibrointi voidaan suorittaa joko 250 Hz tai 1 kHz taajuuksilla. Molemmilla taajuuksilla on etunsa ja haittansa. 250 Hz taajuudella lähes kaikkien mikrofonien taajuusvaste on tasainen, näin sillä saadaan tarkin kalibrointi.

Jos mikrofoniin kytketyssä mittalaitteessa on käytössä painotussuodattimia, esimerkiksi A-painotus, 250 Hz signaali on tällöin lievästi vaimentunut. Tällaisissa tapauksissa ​voisi olla edullista käyttää 1 kHz kalibrointi taajuutta, koska painotussuodattimet eivät vaimenna 1 kHz taajuutta eikä ne siten vaikuta kalibrointiin.

Sopivan kalibraattorin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Valikoimastamme löytyy sopiva kalibraattori jokaiselle mittalaitteelle.Kalibraattoreita löytyy 1- luokan ja 2-luokan tarkkuuksilla standardin IEC 60942-1997 mukaisesti. Pistofonit ovat mekaanisesti äänenpaineen tuottavia.

Tuotteet

PCBPiezo

Äänitasokalibraattori LD CAL200

Luokan 1 äänitasokalibraattori
765,00 €Hinta (ALV 0%)
948,60 €(sis. ALV 24%)
PCBPiezo

Larson & Davis CAL150 äänitasokalibraattori

Tarkoitettu Larson&Davis Spark-sarjan meluannosmittareiden ja luokan 2...
645,00 €Hinta (ALV 0%)
799,80 €(sis. ALV 24%)