FI / Mittalaitteet / Värähtely / Tärinäkalibraattorit / Täristimet Hardy HI 803 ja HI 813
Täristimet Hardy HI 803 ja HI 813

Näiden laboratorio ja kenttäkäyttöön suunniteltujen täristimien avulla voidaan mm. tarkastaa erilaisten värähtelyantureiden, liittimien, kaapeleiden, instrumenttien tai kiinteiden kunnonvalvontajärjestelmien toimivuus ja kalibrointi. Täristimiä voidaan myös käyttää herätelähteenä värähtelymuotomittauksissa.

Molemmat täristinmallit ovat kannettavia ja akkukäyttöisiä, varustettuna sisäänrakennetulla referenssikiihtyvyysanturilla sekä digitaalisella näytöllä. Laitteen jäljitettävä kalibrointi on tehty NIST-standardin mukaisesti. (National Institute of Standards and Technology)

Nopeus-, kiihtyvyys- ja kosketuksettomat proximity-anturit voidaan helposti tarkistaa näiden täristimien avulla. Tarkistettava anturi asennetaan täristimen päähän kierreliitoksen avulla. Proximityanturit tarvitsevat lisäksi asennusadapterin ja kohdelevyn. Täristin asetetaan halutulle värähtelytasolle ja taajuudelle, jota verrataan tutkittavan anturin antamaan lukemaan. Värähtelyn referenssitestiarvo voidaan asetella joko värähtelyn kiihtyvyydelle, nopeudelle tai siirtymälle käyttäen joko englantilaisia tai metrisiä mittayksiköitä.

Käyttökohteet

  • värähtelymittausjärjestelmien reittitarkastukset
  • nopeuslähettimien, kiihtyvyysanturien, pyörrevirta-antureiden ym. toiminnan ja kalibroinnin testaukset
  • värähtelymittausjärjestelmien vianhaku
  • kannettavien värähtelyanalysaattoreiden kalibroinnin tarkistus
  • värähtelyhälytysten varmennus
  • herätelähteenä rakenteiden värähtelymuotomittauksissa

 

Lisätietoja HI 803 ja HI 813 -täristimistä