Scan & Paint 3D

Microflown Scan & Paint 3D - Uutuus akustisiin mittauksiin

Scan & Paint 3D mallintaa äänen etenemisen käyttäen Microflowin uusinta innovatiivista partikkelinopeus sensoria. Uutuus sensori on nimeltään USP tai The Ultimate Sound Probe, se sisältää kolme partikkelinopeus sensoria X,Y ja Z koordinaateille, sekä yhden painemikrofonin. Tuotteeseen kuuluva kamera sisältää infrapuna LED-valoja, infrapuna heijastuu sensoriin kiinnitetyistä peileistä jolloin kamera tunnistaa sensorin sijainnin ja asennon hyvin tarkasti. Sensoria liikutetaan manuaalisesti äänilähteen ympärillä, keräten partikkelinopeus ja äänenpaine tasoja minkä avulla ohjelma tuottaa erittäin havainnollistavan 3D kuvan äänen etenemisestä. Äänen intensiteetti tai partikkelinopeuden vektorit mallinnetaan äänilähteen 3D-mallin ympärille. 3D-mallin voi helposti luoda 3Dshape editor ohjelmalla ja 3D malleja voi myös käyttää ohjelmista kuten CAD ja SketchUp. Ohjelma tuottaa myös sivuprofiili kuvan äänilähteen jokaiselta puolelta.

Scan & Paint 3D

Mittausten suorittaminen Scan & Paint ohjelmistoilla ei vaadi kaiutonta tilaa, sillä Microflown partikkelinopeus sensorit eivät reagoi ympäröiviin olosuhteisiin voimakkaasti. Sensorin mittaa ääntä 20 Hz - 10 kHz taajuusalueelta, jolloin merkittävimmät äänilähteet sisältyvät mittauksiin. Mittausten perusteella voi esimerkiksi päättää minkä tyyppistä ääntä vaimentavaa materiaalia käyttää ja mihin kohtaan.

Sovelluksia:
  • Tuotteen suunnittelu ja testaus
  • Vian paikantaminen
  • Akustisten äänikenttien mallintaminen
  • Äänilähteen paikantaminen

Oheinen video näyttää miten Scan & Paint ohjelma mallintaa äänen etenemisen ja intensiteetin 3D/2D kuvan ympärille, sekä niiden tarkastelua 1/3 oktaavikaistoittain.

Lisätietoja tuotteesta Microflowin esitteistä:

Auton ikkunanpyyhkijän melu arviointi

Kaiuttimen äänen jakautumisen arviointi

Scan & Paint 3D esite