FI / Mittalaitteet / Melu ja ääni / Mallinnusohjelmistot / Ympäristömelun mallinnusohjelmisto CadnaA
Ympäristömelun mallinnusohjelmisto CadnaA

Cadna ADataKustik CadnaA

Ruotsalaisen akustiikkakonsultin Acoustic Control AB.n tekemä vertaileva analyysi kaikkien melunlaskentaan tarkoitettujen ohjelmistojen välillä johti siihen, että he valitsivat kaikkien saatavilla olevien ohjelmistojen joukosta saksalaisen Cadna:n. Myös Muller-BBM Münchenissä (suurin akustiikkakonsulttiyritys Euroopassa) sekä suomalainen akustiikan konsulttiyritys Akukon Oy ovat valinneet Cadna:n tehtyään vastaavan vertailun.

Nykyään lähes kaikki Suomessa olevat akustiikan konsulttitoimistot käyttävät yksinomaan CadnaA:ta. Muita käyttäjiä ovat insinööritoimistot, teollisuuden suunnittelukonsultit ja suuret teollisuusyritykset.

Helppokäyttöinen ja nopea

Ohjelmiston käyttö on tehty mahdollisimman helpoksi. Tietojen sisäänsyöttö ja maaston määrittely sisältäen kaikki melun leviämiseen ja emissioon vaikuttavat kohteet, laskenta ja äänenpainetasojen dokumentointi kansallisten standardien mukaan sekä tulosten esitys värillisenä tapahtuu helposti ja johdonmukaisesti.

Erinoimainen 3D-grafiikka

CADNA:ssa on erinomainen 3D-grafiikka. Voit helposti katsoa 3D- kuvakulmia eri korkeuksilta ja koeajaa pitkin kaikkia linjoja (korkeuslinjoja, teitä, rautateitä jne.), jotta mahdolliset virheet löytyisivät ja realistinen kuva meluesteiden suhteista hahmottuu käyttäjälle.

Ammattilaiset asialla

Ohjelmisto on kehitetty yhteistyössä alan ammattilaisten kanssa: akustiikan ja ohjelmistokehityksen ammattilaiset ovat luoneet ohjelmiston, joka hakee vertaistaan. Se toimii kaikissa Windows 95/98/NT/2000/XP 32-bittisissä ympäristöissä.Sitä käyttävät melukonsultit ja muut ammattilaiset ympäri mailmaa.

Ohjelma on myös saatavissa 64-bittisenä, jolloin mallinnuksessa voidaan hyödyntää jopa 64 GB RAM muistia, verrattuna 32-bittisen version 2 GB. Tämä versio edellyttää 64-bit Windows käyttöjärjestelmän ja prosessorin, ainankin 4 GB RAM muistia on suositeltu. Suurienkin projektien analysointi ja mallintaminen onnistuu nopeasti yhdellä kertaa, toisin kuin 32-bit versiossa missä eri osat täytyy laskea erikseen pienen muistin takia.

CadnaA:n 15.1.2015 julkaistussa uusimmassa versiossa on paljon uusia ominaisuuksia, eri versioiden tarkemmat kuvaukset löytyy Datakustikin internet sivuilta. Yhtenäinen melun mallinnus Euroopan jäsenmaiden välillä on edellytys ympäristö melu direktiivin 2002/49/EC ehtojen toteuttamiseksi. 2009 Euroopan komissio päätti luoda CNOSSOS-EU (yhteinen melun arviointi menetelmä) tie, lentokone, rautatie ja teollisuuden melun mallinnukseen, mikä täyttää ympäristö melu direktiivin vaatimukset. CNOSSOS-EU on implementoitu CadnaA:n uusimpaan versioon.

Lisää tietoa Cadnasta löytyy oheisista dokumenteista. Voit myös ladata demo-ohjelman ja kokeilla Cadnaa itse.

Katso esittelyvideo

Esite CadnaACadnan optio

Optio XL suurten alueiden mallintamiseenOptio APL ilmansaasteiden leviämisen mallintamiseen

Lataa demoversio